Početna aktuelnosti Servisne informacije 09.04.2024.

Servisne informacije 09.04.2024.

83
0
Podijeli

Na putevima grada Živinice u proteklom danu i noći dogodile su se tri saobraćajne nesreće i to u ul. Maršala Tita, Trećoj  ulici i u ul. Modračka. Povrijeđenih lica nije bilo, dok je na automobilima pričenjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana zabilježeno je 13, saopćili su nam u PS Živinice.

Vatrogasci PVJ Živinice gasili su požar na dimnjaku porodične kuće u naselju Višća Gornja, dok su u Baricama gasili požar na putničkom motornom vozilu.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice medicinsko osoblje pružilo je 144 usluge građanima, dok su četiri  puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno u gradu,  a otežano u Dubravama.

Iz BIHAMK-a:

¨ Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Tokom dana povećan je broj biciklista i motociklista, kao i korisnika električnih romobila, posebno u gradskim zonama. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila˝, saopćili su iz BIHAMK-a .

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje