Početna aktuelnosti Servisne informacije – 12. 12. 2018.

Servisne informacije – 12. 12. 2018.

829
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Zabilježena su dva slučaja kriminaliteta. Prvi u ulici Oslobođenja, a u pitanju je krađa putničkog motornog vozila. U drugom slučaju kriminaliteta posrijedi je krađa elektro-kablova sa kamenoloma u Gračanici. Desile su se tri saobraćajne nesreće. Prva na lokalnom putu, u mjesnoj zajednici Bašigovci, a u pitanju je slijetanje automobila sa puta. U ovoj saobraćajnoj nesreći dvije osobe su zadobile tjelesne povrede. Druga na magistralnom putu M-18, u naselju Maline. U ovoj nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila, a jedna osoba je lakše povrijeđena. Treća na lokalnom putu Živinice Donje Dubrave, u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. Evidentirano je i sedam ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 95 zdravstvenih usluga, a tim ljekara i medicinara tri puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se odvija po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno dolazi do prekida snabdijevanja vodom u noćnim satima.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno osam beba, šest djevojčica i dva dječaka.

BIHAMK – Iz bihamka vozače na svim putnim pravcima pozivaju na opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje