Početna aktuelnosti Servisne informacije 19.05.2020.

Servisne informacije 19.05.2020.

123
0
Podijeli

Na putevima našeg grada dogodile su se dvije  saobraćajne nesreće.

U saobraćajnoj nesreći u  naseljenom  mjestu Strašanj dva lica su  povrijeđena, a u istoj  su učestvovala četiri vozila. A u naseljenom mjestu Šerići  jednoj lice je povrijeđeno uslijed slijetanja putničkog motornog votila sa kolovoza.

Službenici PS Živinice evidentirali su i jedno narušavanje javnog reda i mira  u naselju Lukavica Donja drskim ponašanjem od strane jednog lica.

Ostalih prijava građana bilo je 7.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice  imali su tehničku interevenciju i to pranje ulica u naselju Lukavica Donja.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice  medicinsko osoblje pružilo je 66 usluga građanima a jedan puta su izlazili na teren.

U JP ViK su nama kazali da je vodosnabdijevanje gradskih i prigradskih naselja bilo uredno.

IZ BIHAMK-a:

Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori)

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze opreznije i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje