Početna aktuelnosti Servisne informacije – 23. 1. 2019.

Servisne informacije – 23. 1. 2019.

936
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo saobraćajnih nesreća ni radnji kriminaliteta. U mjestu Krivača je zabilježen jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, a u pitanju je drsko ponašanje od strane jedne osobe. Evidentirano je osam ostalih događaja.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 96 zdravstvenih usluga, a tim ljekara i medicinara četiri puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA –  Vodosnabdijevanje se odvija po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno dolazi do prekida snabdijevanja vodom u noćnim satima. U toku su i sanacije na kvaru u Dubravama i radi se punim kapacitetima kako bi se stanje što prije normalizovalo.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka.

BIHAMK – Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Iz bihamka apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje