Početna aktuelnosti Servisne informacije 24.10.2022.

Servisne informacije 24.10.2022.

331
0
Podijeli

Policija: Evidentirana je jedna saobraćajna nesreća, bez povrijeđenih lica, koja se dogodila na pružnom prelazu u mjestu Maline. U nesreći su učestvovali voz i putničko motorno vozilo.

Zabilježeno je šest prijava građana iz oblasti ostalih događaja.

Hitna: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata pružila je 159 zdravstvenih usluga.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP ‘Vodovod i kanalizacija’ d.o.o. Živinice: Otežano vodosnadbijevanje u gradu zbog kvara. Normalizovanje vodosnadbijevanja očekuje se u toku dana. Na području Dubrava vodosnadbijevanje je otežano.

Porodilište: U porodilištu na UKC Tuzla u protekla 24 sata rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

BIHAMK:

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo puteve u dolinama rijeke Drine i Save. Vozače upozoravamo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu. 

Zbog građevinskih radova na sanaciji putne infrastrukture u ulici Zvonka Cerića (stari put za Husino), doći će do obustave saobraćaja u navedenoj ulici, od danas do okončanja radova. Saobraćaj će tokom izvođenja radova biti regulisan saobraćajnom signalizacijom. Mole se građani da do okončanja radova koriste alternativne putne pravce, te poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje