Početna aktuelnosti U džematu Višća u toku projekti obnove i rekonstrukcije na pet objekata...

U džematu Višća u toku projekti obnove i rekonstrukcije na pet objekata mekteba i džamiji

215
0
Podijeli

Amir ef. Memić, vrijedan je, marljiv čovjek i gdje god je do sada službovao bio je poznat po tome što je znao motivirati ljude, svoje džematlije na akciju kako bi poboljšali i unaprijedili vjerski život i kako bi sebi omogućili infrastrukturna rješenja koja su za posljedicu imala kvalitetnije obavljanje svih aktivnosti u džematu, a naročito poduku djece u mektebima.

U džematu Višća, u proteklom periodu a i danas, realiziralo se niz projekata na vjerskim objektima, na pet objekata mekteba i džamiji.

Amir ef. Memić imam džemata Višća ističe da je u ovom džematu mnogo toga urađeno i unaprijeđeno te da su u toku još mnogi infrastrukturni radovi.

To  je plod i rezultat velike sloge i pozitivne sinergije imama, džematskog odbora, džematlija i humanih ljudi, filantropa koji pomažu stvaranje boljih uslova za još uspješniji vjerski život u ovom dijelu grada Živinice.

Ramazanski duh izuzetno je  primjetan u džematu Višća.

“ Kad je u pitanju ovogodišnji ramazan, mi smo do sada realizirali veoma impozantan broj vjerskih aktivnosti sa svim naraštajima i kategorijama naših džematlija. Mi smo izuzetno zadovoljni i Allahu zahvalni na svemu što uspijevamo činiti uz svestranu podršku naših čestitih džematlija – naveo je imam Amir ef. Memić.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje