Početna aktuelnosti Servisne informacije – 5. 12. 2018.

Servisne informacije – 5. 12. 2018.

906
0
Podijeli

POLICIJA – U toku prethodnog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira. U mjesnoj zajednici Priluk zabilježen je jedan slučaj kriminaliteta, a u pitanju je krađa putničkom vozila. Desila se jedna saobraćajna nesreća. U Đurđeviku je putničko motorno vozilo udarilo pješaka. Pješak jeu ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno stradao. Evidentirano je i sedam ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice je imala intervenciju gašenja kontejnera kod Druge osnovne škole.

HITNA – Uposlenici hitne pomoći pružili su 108 zdravstvenih usluga, dok je tim ljekara i medicinara dva puta izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje će se od danas odvijati po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno u noćnim satima neće biti vode.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno 10 beba, šest djevojčica i četiri dječaka.

BIHAMK – Na većini putnih pravaca u BIH kolovoz je  mokar i mjestimično klizav. Iz bihamka  savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.Također podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje