Početna aktuelnosti Servisne informacije za 28.06.2024. godine

Servisne informacije za 28.06.2024. godine

82
0
Podijeli

POLICIJA- Policijski službenici PS Živinice tokom jučerašnjeg dana i noći zabilježili su 23 slučaja iz oblasti ostalih događaja.
HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 119 pacijenata, tim ljekara i medicinara pet puta je izlazio na teren.
PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, šest dječaka i jedna djevojčica.
VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
JP VIK- Vodosnabdijevanje grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.
BIHAMK-Uvjeti za vožnju jutros su povoljni, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Pojačana je frekvencija vozila na gradskim saobraćajnicama, a do kraja dana očekujemo na većini puteva, posebno prema jugu naše zemlje.
Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.
Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.
Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.
Apelujemo na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima. BIHAMK-ove kamere su dostupne na Kamere – BIHAMK – Bosanskohercegovački auto-moto klub.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje