Početna aktuelnosti U osnovne škole na području TK-a stiže prva faza udžbenika za šk.2024....

U osnovne škole na području TK-a stiže prva faza udžbenika za šk.2024. / 2025.godinu

81
0
Podijeli

Počela je distribucija prve faze udžbenika za sve osnovce u Tuzlanskom kantonu, potvrdio je to Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke TK.

Dio udžbenika dostavlja se školama sada, a drugi dio uslijediti će  u augustu, tako da će sa početkom nove školske godine na prvim časovima učenici dobiti sve udžbenike.

Naime, poznato je da prve sedmice mjeseca septembra se potroše oko dostavljanja  udžbenika  u škole , a zatim do svakog učenika.

Posljednjih godina isti se dobijaju  besplatno,  zahvaljujući izdvojenim sredstvima u budžetu TK za ove namjene, ali zbog složenosti oko procedure nabavke istih,  učenici znaju na uručivanje čekati nekoliko dana nakon početka školske godine.

S tim u vezi, kako bi  Plan i program koji je predviđen za narednu školsku godinu učenici i nastavnici započeli na prvom času  uz udžbenike , Ministarstvo obrazovanja i nauke TK-a prije završetka 2023/2024. šk. godine krenulo je u proceduru nabavke udžbenika za narednu školsku godinu.

Nakon završenog posla , prije dva dana u osnovne škole na području TK-a počela je stizati prva isporuka udžbenika.

˝Svjesni smo da roditelji tokom ljeta imaju mnogo briga vezanih za pripreme za novu školsku godinu. Iz tog razloga, želimo vas uvjeriti da ne morate brinuti o udžbenicima – mi ćemo se pobrinuti za njih. Dragi roditelji, iskoristite ovaj raspust da provedete kvalitetno vrijeme sa svojom djecom. Razgovarajte s njima, otkrijte njihove talente i uživajte u zajedničkim trenucima.

Mi ćemo se pobrinuti da sve bude spremno za početak školske godine”, kazao je ministar Omerović.

Napominjemo da Vlada TK-a za ove namjene u budžetu izdvoji oko 4 miliona KM.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje