Početna aktuelnosti Studenti iz VŠ Upravljanje poljoprivrednim imanjima MFR Chatte iz Francuske boravili...

Studenti iz VŠ Upravljanje poljoprivrednim imanjima MFR Chatte iz Francuske boravili u Udruženju PREC Živinice

964
0
Podijeli

 

Udruženje porodični ruralni centar Živinice  prošle sedmice posjetili su  učenici više škole upravljanja poljoprivrednim imanjima  MFR Chate Francuska  zajedno sa svojim profesorima.

Nije ovo prva posjeta PREC-u, bilo ih je i ranije, a sve sa ciljem kako bi pomogli članovima PREC-a da svoje proizvode na što lakši način proizvedu i plasiraju do kupaca.

Kalkulacija ajvara, soka od jagode  i sira u prizvodnji , preradi , pakovanju i plasiranju poljoprivrednih proizvoda bili su zadaci kojima su se bavili studenti  više škole ˝Upravljanje poljoprivrednim imanjima MFR Chatte˝ iz Francuske   na poljoprivrednim imanjima  na području Živinica.

Nekolicina studenata u pratnji svojih profesora u proteklim danima boravilo je kod poljopprivrednika na području naše općine koji su iskazali interesovanje da se bave rurarlnim turizom, tačnije da svoj domaći proizvod , prerade i plasiraju na tržište.

Napominjemo da  su tokom ove studijske posjete,   zajedno sa studentima iz Francuske  na istraživanju    radili i polaznici prve obuke za mlade iz oblasti agroturizma PREC te su ovom prilikom prisutnima  i prezentovali svoja studijska istraživanja.

Prezentacija je bila otvorena za sve zainteresovane .

Pripremila:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje