Početna Uncategorized U MZ Gračanica obilježena godišnjica stradanja poginulih boraca od 92-95

U MZ Gračanica obilježena godišnjica stradanja poginulih boraca od 92-95

111
0
Podijeli

Prošle godine Savjet MZ Gračanica  po prvi puta je organizovao obilježavanje godišnjice stradanja poginulih boraca i šehida ovoga kraja koji su svoje živote položili od 1992-1995 godine , te su tom prilikom poručili da će nastojati da ovo pređe u tradiciju.

Tako su 09.oktobra ove godine ponovno na spomen obilježjima u ovoj Mz-i odali počast onima koji proliše krv za svoju Domovinu, ali i civilima čiji su životi također ugašeni od ispaljene agresorske granate.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je ovom prilikom istakao važnost obilježavanja godišnjica stradanja poginulih boraca i šehida Živinica, kao i civilnih žrtava rata.

Kobnog 09.oktobra 1992. godine nedaleko od osnovne škole u Gračanica od ispaljene agresorske granate na autobuskoj stanici živote su izgubili Kožarević Rasim i sin Smajo, te Rasimov bratić Munir.

Smajo i Munir su imali 12 godina , a Rasim 36.

Pomenute delegacije u subotu su položile cvijeće i odale počast i na mjesto stradanja Kozarevića.

Otac Munirov Mumin Kozarević  ovom prilikom se prisjetio 09.oktobra 1992.godine , kao i Šaban Kabarić koji je bio komandir Voda iz ove MZ-e.

Ovom prilikom poručeno je da će naredne godine na ovome mjestu biti izgrađeno nove spomen obilježje koje će vječno da podsjeća na zločin koji je učinjen na ovom prostoru.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje