Početna aktuelnosti U petak počinje “Festival kratkometražnog filma” u organizaciji “Cascader production”

U petak počinje “Festival kratkometražnog filma” u organizaciji “Cascader production”

71
0
Podijeli

Udruženje građana „Cascader production“ je udruženje koje okuplja mlade i kreativne ljude Bosne i Hercegovine. U organizaciji ovog udruženje po prvi put u našem gradu održat će se multimedijalni festival u čijem fokusu će se naći kratkometražni filmovi. Pored produkcijskih timova i udruženja u Bosni i Hercegovini na festivalu u našem gradu učestvovat će i mladi zaljubljenici u film iz Srbije. Prijavljeni kratkometražni filmovi pristupit će i takmičarskom dijelu koje će se održati u subotu sa početkom od 19:30, a za najbolje obezbijeđene su nagrade i priznanja.

Okupljeni oko projekta „Cascader production“ za „Festival kratkometražnog filma“ pripremili su i premijeru filma u vlastitoj režiji naziva „Ožiljak“, a pored novog kratkometražnog filma bit će prikazani i već ranije snimljeni i objavljeni filmovi „Iznad želje i sna“ i „U ogledalu“, upravo filmovima čiju režiju potpisuje Cascader produkcija u petak bit će otvoren „Festival kratkometražnog filma“.

Iako će se „Filmsko veče pod zvijezdama“ u organizaciji Cascader produkcije ove godine po prvi put održati u našem gradu festival je zainteresirao brojna velika i značajna  imena u ovoj oblasti koja će se pojaviti na festivalu i dati svoj doprinos u ulogama žirija te u radionicama koje su organizovane u sklopu festivala.

Članovi „Cascader production“ tokom cijele godine pripremali su ovaj projekat kao nešto novo u našem gradu za šta se nadaju da će postati tradicionalno mjesto okupljanja mladih, talentovanih ljudi iz Bosne i Hercegovine i regiona. Nadaju se da će se publici  program prikazan na Omladinskoj ljetnoj sceni grada Živinica svidjeti. Ulaz na „Festival kratkometražnog filma“ je besplatan, te još jednom pozivaju sve građane Živinica, ljubitelje filma i zabave da dođu i uživaju u filmovima pod zvjezdanim nebom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje