Početna aktuelnosti U prostorijama općine upriličen sastanak sa funkcionerima biroa za zapošljavanje

U prostorijama općine upriličen sastanak sa funkcionerima biroa za zapošljavanje

920
0
Podijeli

Novi objekat biroa za zapošljavanje u narednim danima bit će potpuno pušten u funkciju. Projekat vrijednosti preko 300 000 KM planski je trebao biti okončan do kraja tekuće godine, ali su svi radovi urađeni i brže od predviđenog perioda tako da se krajem mjeseca očekuje finaliziranje i posljednjih radova. Uzimajući u obzir u kakvom se stanju nalazio objekat starog  biroa, vremenski period za koji je urađena  nova zgrada svakako je zavidan. Također je istaknuto da se u doglednom vremenskom periodu očekuje i otvaranje prve kancelarije za manjine i dijasporu.

Prvenstveni cilj kada je u pitanju rad biroa za zapošljavanje ogleda se u tome da se ostvari što je moguće bolja saradnja poslodavaca i nezaposlenih lica, a kako je istaknuto radit će se i na prekvalifikacijama iz razloga da bi se osigurala zanimanja kojih u ovom periodu nedostaje.

Na birou naše općine se trenutno nalazi oko 11300 osoba, a prioritet je raditi na stimulaciji i načinu iznalaženja valjanih rješenja kako bi se taj broj iz godine u godinu smanjivao. Prvenstveni akcenat je, dakle, u tome da se pojedinci prilagode vremenu u kojem žive i u tim okvirima kroz prekvalifikaciju i trud pronađu svoje mjesto na tržištu rada.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje