Početna Uncategorized U Živinicaam održana manifestacija ˝Muzička sehara poklon našem gradu˝

U Živinicaam održana manifestacija ˝Muzička sehara poklon našem gradu˝

90
0
Podijeli

Gradski mješoviti hor Živinice u subotu je održao manifestaciju pod nazivom ˝Muzička sehara poklon našem gradu˝.

Nakon što je Gradski mješoviti hor Živinice prošle godine obilježio 40.godina svog rada i postojanja, odlučili su da svake godine u jesen održe koncert na kojem će građanima pored onoga što oni rade, predstaviti i rad drugih horova sa kojima imaju saradnju iz Federacije BiH.

Tako je u subotu na Velikoj sceni BKC Živinice, pred živiničku publiku izašlo 9 horova i to Mješoviti hor Seljo Sarajevo, Mješoviti hor ˝Art sonore˝ Zenice , Mješoviti hor Fadil Dogdibegović –Dikan˝Kakanj, Vokalni ansambl Iskre Tuzla, Gradski vokalni Ansambl ˝Tuzlanke˝,Gradski vokalni ansambl ˝Bosanke˝ Lukavac, ženski hor ˝Učo˝Tuzla, Gradski dječiji hor ˝Poletarci˝Živinice i Gradski mješoviti hor Živinice, a nastupio je i Plesni studio Dinna.

Napominjemo, da su pored koncerta u BKC –u tokom dana na Gradskom bulevaru i u TC  Bingo održani mini koncerti, u kojima su također građani uživali.

Pokrovitelji ove manifestacije bili u gradonačelnik Živinica, Turistička zajednica TK i Fondacija za muzičke scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje