Početna aktuelnosti U Živinicama obavezni Program predškolskog odgoja i obrazovanja pohađa oko 400 djece

U Živinicama obavezni Program predškolskog odgoja i obrazovanja pohađa oko 400 djece

90
0
Podijeli

Nosioc aktivnosti  Obaveznog Programa predškolskog odgoja i obrazovanja na području Živinica je Dječije obdanište, koje prije početka mjseca aprila  izvršilo sve  pripreme za Program u saradnji sa osnovnim školama .

Navedeni Program pred polazak u osnovnu školu je namijenjen djeci predškolske dobi,  koja nisu obuhvaćena nekim drugim oblikom predškolskog odgoja i obrazovanja, a koja u septembru mjesecu polaze u školu.

S obzirom da većina djece ne pohađa predškolske ustanove, time ovaj obavezni program ima izuzetno važan značaj, da svakom djetetu (urbanog, prigradskog, ruralnog područja) pruži jednake mogućnosti za ostvarivanje svojih temeljnih prava, naglašava  direktorica Dječijeg obdaništa  Sabina Andelić.

Obavezni Program predškolskog odgoja i obrazovanja ove godine na području Živinica pohađanja oko 400 djece, što je za oko 100 djece manje od prošle godine, zbog odlaska porodica iz naše Domovine, kaže naša sagovornica.

Završetak Obaveznog Programa predškolskog odgoja i obrazovanja očekuje se u junu mjesecu, kada će svim polaznicima biti uručena priznanja o završetku istog.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje