Početna aktuelnosti U Živinicama održana tribina ” Mi druge domovine nemamo”

U Živinicama održana tribina ” Mi druge domovine nemamo”

397
0
Podijeli

UG Izvor Selsebil Živinice u saradnji sa gradskom upravom i MIZ Živinice, sinoć su u Velikoj sali BKC Živinice održali tribinu u povodu 1.marta Dana nezavisnosti BiH.

Kroz tribinu ˝Mi druge domovine nemamo˝ UG Izvor Selsebil obilježio je  1.mart kao jedan od najvažnijih  datuma u modernoj historiji BiH , kada je naša Domovina postala nezavisna, suverena i međunarodno priznata država.

Suorganizatori ove tribine bila je gradska uprava i MIZ Živinice.

Glavni imam MIZ Živinice  Sedin ef. Karić,  obraćajući se prisutnima,  u svom izlaganju je istakao da je identitet kontinuitet sjećanja , naglašavajući , da govoreći o Domovini uvijek moramo prvo govoriti o sebi i onome što mi radimo.

O temi ˝Mi druge domovine nemamo˝, govorili su predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih Aljo Bošnjaković i Nezim Halilović Muderis.

Aljo Bošnjaković, nosilac priznanja „Zlatni ljiljan“ i predsjednik Koordinacije saveza boraca Federacije Bosne i Hercegovine, prepoznati zagovornik zaštite tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu, u svom se obraćanju osvrnuo na period ostvarivanje pune nezavisnosti Bosne i Hercegovine i odbrane države od agresije koja je potom uslijedila.

Istaknuto je da se u Bosni i Hercegovini u periodu 1992–1995. branili su se temelji civilizacije: pravda, zajednički život, poštivanje drugog i drukčijeg, jednakopravnost i čast. Boreći se u najtežim ratnim uvjetima, naši najhrabriji sinovi založili su svoje zdravlje i živote u odbrani domovine.

Nezim Halilović muderis komandant 4. muslimanske slavne brigade. Dva puta je ranjavan i dobitnik ratnih priznanja: Zlatni ljiljan i Zlatni grb sa mačevima, ovom prilikom uputio je jasnu poruku bošnjacima i drugima patriotima šta da rade kako bi Bosna i Hercegovina bila onakava za kakvu su se borili u toku otpora oružane agresije na RBiH.

Više u izjavama u prilogu…

Bosne i Hercegovine je bilo i Bosne i Hercegovine će biti, poručeno je sa tribine.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje