Početna aktuelnosti U Živinicama otvorena poslovnica ZiraatBank BH

U Živinicama otvorena poslovnica ZiraatBank BH

1859
0
Podijeli

Uz prisustvo klijenata, poslovnih partnera, predstavnika diplomatske misije, Ambasadora Republike Turske, predstavnika lokalne vlasti, medija, te predstavnika Uprave banke jučer je otvorena poslovnica ZiraatBank BH u našem gradu.

Savremeno uređena poslovnica u Živinicama predstavlja nastavak realizacije planova ZiraatBank BH o širenju mreže poslovnica i približavanja klijentima te poslovnim partnerima, a s ciljem osiguranja kvalitetne, profesionalne i pravovremene usluge za stanovništvo i poslovne subjekte.

Širenje poslovne mreže ZiraatBank BH predstavlja nastavak kontinuiranog jačanja i razvoja poslovanja ove bankarske grupe. ZiraatBank BH svoje početne korake u Bosni i Hercegovini napravila je prije 26 godina sa jasnom misijom i vizijom da budu uspješan poslovni partner svim svojim klijentima i saradnicima.

ZiraatBank BH razvija se iz godine u godinu, kako na domaćem tako i na stranom tržištu, te bilježe sve bolje rezultate rada. Uspješni rezultati plod su kvalitetnog odnosa Uprave banke i uposlenika prema klijentima.

Kako bi bili bliže svojim korisnicima jučer su otvorili svoju novu, a u Živinicama prvu poslovnicu, ona se nalazi u ulici Oslobođenja.

„Zaista velika je čast i zadovoljstvo otvoriti poslovnicu upravo u ovom gradu. Živinice slove za grad razvoja u Tuzlanskom kantonu i smatramo da će ZiraatBank BH sa svojom ponudom kako za poslovne subjekte tako i za fizička lica biti podrška u daljem razvoju. Dugo godina smo već u bankarstvu i smatramo da ćemo na svaki zahtjev moći odgovoriti uz najpovoljnije ponude“, istakla je Azra Pašić, voditeljica poslovnice ZiraatBank BH Živinice.

Svečanom otvaranju poslovnice ZiraatBank BH u Živinicama prisustvovao je predsjednik Uprave ZiraatBank BH, Bulent Suer, koji je istakao da je ZiraatBank BH, banka u razvoju te da su prepoznali naš grad kao privredno razvojni centar Tuzlanskog kantona, te da će ZiraatBank BH i grad Živinice u narednom periodu djelovati ka zajedničkom cilju, a to je razvoj i uspjeh.

„Izrazio bih zadovoljstvo što otvaramo poslovnicu u mjestu kao što su Živinice. Za nas je vrlo bitno da je ZiraatBank prisutna u Bosni i Hercegovini čija ekonomija se i dalje razvija, čija zemlja se razvija i na sigurnom je putu ka Evropskoj uniji. ZiraatBank će u tom smislu nastaviti da se razvija u Bosni i Hercegovini“ kazao je za našu medijsku kuću, Bulent Suer, predsjednik Uprave ZiraatBank BH.

Počasni gost jučer u našem gradu bio je i Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini, njegova ekscelencija Sadik Babur Girgin.

„Sa zadovoljstvom smo danas prisutni na otvaranju još jedne poslovnice ZiraatBank BH koja je ekonomska vrijednost Republike Turske, koja je značajna i za saradnju Turske sa Bosnom i Hercegovinom, ali i za samu ekonomiju BiH“, istakao je Sadik Babur Girgin, ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Otvaranju poslovnice ZiraatBank BH prisustvovao je i sekretar Gradske uprave Grada Živinice, Suvad Butković, koji je istakao da je i ova aktivnost u našem gradu pokazatelj privrednog širenja grada Živinice, kao grada u kojem se isplati ulagati. Privrednu ekspanziju grada Živinice prepoznali su i predstavnici ZiraatBank BH.

„Ja ću iskoristiti priliku da u ime Grada Živinice i Gradske uprave Grada Živinice iskažem zahvalnost ZiraatBank BH koja je prepoznala grad Živinice kao privredno razvijen grad i što je u ovome gradu otvorila svoju novu poslovnicu. Pored toga, što će ova poslovnica zaposliti određeni broj ljudi sa područja našeg grada, nama je veoma bitno da je ideja našeg gradonačelnika gospodina Samira Kamenjakovića, danas realizirana, imajući u vidu činjenicu da su predstavnici uprave ZiraatBank BH u proteklom periodu održali sastanak sa našim gradonačelnikom gdje je i potekla ova ideja da se na području našeg grada otvori poslovnica ZiraatBank BH. Upravo, ovakve poslovnice na području našeg grada su potvrđuju da grad Živinice ide sigurnim privrednim razvojem“, kazao je sekretar Gradske uprave Grada Živinice Suvad Butković.

Riječi sekretara Gradske uprave grada Živinice, Suvada Butkovića, potvrdili su Ambasador Republike Turske u BiH Sadik Babur Girgin i predsjednik Uprave ZiraatBank BH Bulent Suer koji su u superlativima govorili o angažovanju gradonačelnika Samira Kamenjakovića da ZiraatBank BH svojim klijentima bude dostupna i u našem gradu.

ZiraatBank BH u vanjskoj trgovini nastavit će se povećavati i u narednom periodu, trenutno su na broju od 36 poslovnica u Bosni i Hercegovini.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje