Početna Uncategorized UG Sumejja Živinice treći dan Kurban -bajrama organizuje ručak za roditelje šehida...

UG Sumejja Živinice treći dan Kurban -bajrama organizuje ručak za roditelje šehida i poginulih boraca

180
0
Podijeli

UG Sumejja Živinice 11.jula organizuje bajramski ručak u Tekiji Islamskog centra  za roditelje živiničkih  šehida i poginulih boraca.

Ovo je prilika da se uz prigodan bajramski ručak i hedije ukažu roditeljima najboljih sinova da nisu zaboravljeni.

Pored bajramskog ručka isti dan biće proučen jasin i hatma dova pred duše šehida u džamiji IC Živinice.

Okupiti roditelje šehida i poginuli boraca  za blagdan Kurban bajrama,  zadaća je koju  Udruženje građanki Sumejja Živinice svih 28. godina redovno izvršava.

1994.godine članice Udruženja još tada su sebi dale  obavezu da roditelje najboljih sinova naše zemlje okupe svakog Kurban bajrama na jednom mjestu, te da uz prigodan Bajramski ručak i prigodne hedije  im pokažu da nisu zaboravljeni .

Tako će biti i za nadolazeći Kurban Bajram.

Predsjednica Sumejje Jasmina Šabanović,  ističe da je ovo  zadatak koji sa lakoćom obave, iako se uloži mnogo truda i rada, ništa nije teško, jer kako dodaje, to je nešto najmanje što se može učiniti za roditelje onih koji nam odbraniše domovinu BiH , u kojoj mi danas slobodno živimo.

Iz udruženja Sumejja pozivaju sve roditelje šehida i poginulih boraca da dođu i ove godine, treći dan Kurban bajrama kao što su to činili i predhodnih godina.

UG Sumeja Živinice ima za cilj njegovanje bošnjačke kulture i tradicije, vraćanje islamskoj duhovnosti, islamu kao načinu života, islamu koji se afirmiše jedino pomoću znanja, nauke, obrazovanja i islamskog morala, što pokazuje i ova njihova aktivnost.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje