Početna aktuelnosti Upriličena akcija dobrovoljnog darivanja krvi u povodu godišnjice pogibije heroja Nesiba Malkića...

Upriličena akcija dobrovoljnog darivanja krvi u povodu godišnjice pogibije heroja Nesiba Malkića i dijela komande 210 v.o.b.

93
0
Podijeli

Koordinacija boračkih organizacija Živinice u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju UKC –a Tuzla upriličili su   akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija je organizirana u okviru obilježavanja godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića  i dijela komande 210.viteške oslobodilačke brigade.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi  koja je upriličena  je samo jedna u nizu aktivnosti koje se provode tokom mjeseca oktobra, a koje imaju za cilj da se žrtva onih koji su branili i odbranili domovinu nikada ne zaboravi.

Na akciji dobrovoljnog darivanja krvi učešće su  uzeli Sindikat radnika zaposlenih u organu uprave, Sindikat PS Živinice, OKI Živinice, kao i građani Živinica.

Svima je zajednički cilj, pomoći onima koji trebaju ovu dragocjenu tečnost.

Pored ove humane akcije  i ove godine na sami dan godišnjice pogibije heroja odbrambenooslobodilačkog rata i dijela komande 210.vob bit će upriličeno niz sadržaja.

Autobusi za Crnu Rijeku, Nišićka Visoravan  mjesto pogibije Nesiba Malkića i dijela komande 210 vob polaze ispred zgrade Gradske uprave  25.oktobra u 8:30h, gdje je planirano da se položi cvijeće, a zatim u poslijepodnevnim satima povratak u Živinice gdje će biti položeno cvijeće na bistu heroja Nesiba Malkića a poslije toga biće upriličena Svčeana akdemija u BKC  ˝U spomen našim herojima˝ u Velikoj Sali BKC –a.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje