Početna aktuelnosti Utvrđen Program obilježavanja godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića i dijela...

Utvrđen Program obilježavanja godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića i dijela komande 210.Viteške oslobodilačke brigade

894
0
Podijeli

25.oktobra ove godine biće obilježena 25.godišnjica od pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića i dijela komade 210.Viteške oslobodilačke brigade.

Koordinacija boračkih  organizacija općine Živinice danas je održala još jedan u nizu sastanaka , sa ciljem utvrđivanja programa obilježavanja  godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića i dijela komande 210. Viteške oslobodilačke brigade.(Više u izjavi u prilogu …)

I ove godine u obilježavanju  godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića kao i njegovih saboraca uzet će i učenici osnovnih i srednjih škola naše općine.

Svakako , najbolji litetrarni radovi  biće i novčano nagrađeni , potvrdili su nam u Koordinaciji boračkih organizacija.

Također, bila  je ovo i prilika da se potpiše i poslovnik o radu Koordinacije boračkih organizacija od strane predsjednika, kako bi u budućem radu  zajednički djelovali  po određenim pitanjima  prema višim  institucijama.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje