Početna aktuelnosti Živnički poslodavci imaju prililiku zaposliti djecu šehida i poginulih boraca kroz Program...

Živnički poslodavci imaju prililiku zaposliti djecu šehida i poginulih boraca kroz Program sufinansiranja

701
0
Podijeli

Načelnik općine Živinice danas je održao  sastanak sa poslodavcima i direktorima JU I JP , kao i predstavnicima Zavoda za zapošljavanje TK ,  sa ciljem afirmiranja  poslodavaca  o zapošljavanju djece šehida i poginulih boraca , preko Programa sufinansiranja .

Podsjećamo , putem Javnog poziva Programa sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca, općina Živinice prošle godine, jedina je uzela učešće.

Kako bi ove godine, taj odziv bio veći, načelnik Samir Kamenjaković, ponovno je  upriličio  sastanaka kako bi se poslodavci, privrednici općine Živinice bolje upoznali sa Programom zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca, tačnije sa Javnim pozivom kojeg je raspisalo Federalni Zavod za zapošljavanje  te resorno kantonalno  ministarstvo.

Za realizaciju navedenog Programa  predviđena su sredstva u iznosu od 380 hiljada KM , tako da onaj Poslodavac koji iskaže interesovanje za zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca, na osnovu jednog radnika imaće iznos od 600KM .

Interesovanje za ovaj Programa , kako saznajemo , iskazali su već mladi poslodavci koji su prošli kroz Start up program, te pokrenuli svoje biznise.

Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca  objavljen je 01. Oktobra a ostaje otvoren sve do utroška sredstava.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje