Početna aktuelnosti 1.mart u Prvoj OŠ Živinice

1.mart u Prvoj OŠ Živinice

416
0
Podijeli

Praznično raspoloženje u povodu Dana nezavisnosti zabilježili smo danas u Prvoj osnovnoj školi Živinice, gdje su učenici sa svojim nastavnicima i učiteljima pripremili program u povodu ovog velikog praznika za našu domovinu.

U Bosni i Hercegovinisutra će se obilježiti 27. godišnjica od proglašenja državne nezavisnosti, stoga je 1. mart, datum koji se ne zaboravlja i koji obavezuje!

Obavezuje sve nas, da ljubav prema domovini, vezanje za korijene odakle smo potekli prenesemo na najmlađe generacije, koje će cijeniti, voljeti i biti ponosni na to što su dražvljani Bosne i Hercegovine, zemlje koja je prošla mnogo toga a uvijek ostajala uspravna, zahvaljujući jakom bosanskohercegovačkom čovjeku.

Ponos i ljubav prema BiH sigurno su današnjim programom pokazali učenici Prve osnovne škole, koji su se potrudili da pored recitacija, pjesme igre budu i u bojama državne zastave.

Najmlađi ulčesnici programa imali su najviše treme ali  se na njihovim licima vidjela odgovornost i želja da se u najljepšem svjetlu predstave nastavnicima, roditeljima i prisutnim gostima. Svi uspravnog stava i ponosnog lica svoje nastupe posvetili su domovini.

Prisutnima se obratio direktor škole i uputio čestitke za Dan nezavisnosti.

Ljubav prema domovini nema granica i ne može ni sa čim mjeriti, ona je jedna i ne možemo je birati, možemo je samo bezrezervno voljeti i nastojati da svojim primjerom poboljšamo život u njoj.

Tu bezrezervnu ljubav najbolje i najiskrenije pokazuju djeca, a to su danas pokazali i učenici Prve OŠ Živinice.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje