Početna aktuelnosti Gimnazijalci posjetili SSK Konjuh Živinice

Gimnazijalci posjetili SSK Konjuh Živinice

2596
0
Podijeli

Učenici JU Gimnazija Živinice posjetili su Streljački sportski klub Konjuh te tom prilikom se upoznali sa radom Udruženja, njegovim aktivnostima a tom prilikom su učenici imali priliku i da se prvi put druže sa oružjem u sportske svrhe.

Realizacija pomenutog poziva je održana u prostorijama kluba gdje je učenicima IVg3 sa razrednim starješinom, koji je bio koordinator ove posjete, prezentovan rad i aktivnosti kluba.

Učenici su imali priliku upoznati se sa zakonskim propisima kada je u pitanju nabavljanje, posjedovanje i rukovanje oružjem kao i mjere sigurnosti pri rukovanju.

Naglašene su prednosti bavljenja sportskim streljaštvom te pogodnostima koje propisuje Zakon o oružju i municiji TK, jedna od njih je i ta da građani sa 18 godina mogu nabaviti sportsko oružje i koristiti ga u sportske svrhe, dok je nabavka oružja u svrhu lične zaštite predviđena za lica koja imaju 21 godinu života.

Poslije teorijskog dijela učenici su imali priliku da rukuju vazdušnim i vatrenim oružjem  i to serijskom i standard vazdušnom puškom i pištoljem marke Glock.

Rukovanje i upotreba oružja od strane učenika protekla je bez problema uz poštivanje mjera sigurnosti.

Svim učenicima je omogućeno mjesečno besplatno članstvo te će poslije posjete svi imati priliku ponovo doći u prostorije kluba i uključiti se u aktivnosti kluba.

predsjednik UO

Bećir Džinić

/Samka A./

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje