Početna aktuelnosti 26.juni-Međunarodni dan protiv zloupotrebe droga

26.juni-Međunarodni dan protiv zloupotrebe droga

822
0
Podijeli

Glavna skupština UN-a 1987. godine proglasila je 26. juni Međunarodnim danom borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonite trgovine drogama, kao izraz svoje odlučnosti u jačanju djelovanja i suradnje, a u cilju postizanja međunarodnog društva bez droga.

Obilježavanje ovog dana provodi se u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, medijima, nevladinim organizacija i ostalim relevantnim institucijama uključenim u suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, a isto ima za cilj upozoriti što veći broj građana na problem raširenosti zloupotrebe opojnih droga i zajedničkim snagama se suprotstaviti ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Aktivnosti kojima se obilježava ovaj dan imaju za cilj dodatno osvijestiti građane, posebno mlade o mogućnostima sudjelovanja u društvu i time u samoj prevenciji te kroz brošure i informativne materijale svim zainteresiranima približiti institucionalni i izvaninstitucionalni model borbe protiv bolesti ovisnosti.

Ured Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC) provodi globalnu kampanju za podizanje svijesti o velikom izazovu koji ilegalne droge predstavljaju za društvo u cjelini, a osobito za mlade.

Cilj kampanje je mobilizirati podršku i potaknuti ljude da provode aktivnosti usmjerene suzbijanju zloupotrebu droga.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje