Početna aktuelnosti Aktivnosti Asocijacije žena MIZ Živinice

Aktivnosti Asocijacije žena MIZ Živinice

182
0
Podijeli

Članice Odjela za brak i porodicu Medžlisa islamske zajednice  Živinice u mjesecu Ramazanu realizirale su akciju “Iftar na kućni prag roditeljima naših plemenitih šehida”.

Uručeno je oko 158 iftara u džemate našeg Medžlisa.

„Cilj nam je bio da im ovim skromnim cinom ukazemo mali znak paznje od nas,da znaju da nisu zaboravljeni i da se misli na njih. Nekako su nam roditelji nasih sehida na margini a svi imamo veliki dug prema njima i njihovim roditeljima. Zahvaljujuci njima mi danas,nasi roditelji i nasa djeca slobodno hodamo i zivimo.

Dali su za nas najsvetije sto su imali,svoje zivote.

 

Suze u njihovim očima koje su pomijesane sa bolom,tugom i odusevljenjem da ih se neko sjetio kao i njihove dove sa usana su potvrda da nam ova aktivnost aBda bude tradicija“, kaže predsjednica Asocijacije žena MIZ Živinice Amra Hamidović.

Mnoge su aktivnosti koje su sprovedene tokom godine, zbog novonastale situacije sa pandemijom corona virusa organizovane su drugačije aktivnosti, a ovo je bila jedna od njih koja je završena hatma dovom za šehide. Članice su proučile u 8 hatmi a jedna od njih je bila i za šehide.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje