Početna aktuelnosti Bazarni dan u JU Druga OŠ Živinice

Bazarni dan u JU Druga OŠ Živinice

199
0
Podijeli

Danas je u dvorištu Druge osnovne škole održan tradicionalni bazarni dan.

Bio je to osmi  po redu bazarni dan, gdje su učenici i njihovi roditelji pripremili zimnicu, džemove, razna jela i deserte koje prodaju posjetiocima.

Puno dvorište i poligon ispred Druge osnovne škole govore o tome koliko se pažnje posvetilo ovogodišnjem bazaru.

Bazar su posjetili svi oni koji su željeli nešto kupiti i time pomoći školi u obezbjeđenju sredstava za stvaranje boljih uslova odgojno obrazovnog rada sa učenicima.

Na tezgama su se našli domaći proizvodi, pekmez, med, džem, razne salate, pite i peciva, slatkiši, kolači, djeca su i ovoga puta pravila i plačinke na otovorenom.

Na bazaru su učešće uzeli svi razredi od prvog do devetog i među njima je vladalo pozitivno rivalstvo.

Svi su se trudili da što prije prodaju sve proizvode i prikupe novac za školu. Zato su mobilisali rodbinu, prijatelje i naravno roditelje da dođu i kupe nešto na bazaru.

Bazarni dan na neki način promoviše volonterizam, ali i razvija  svijest kod učenika da sami mogu nešto uraditi za sebe i širu društvenu zajednicu.

Pruža im se prilika da prošire svoja znanja i izraze kreativnost.

Bogato ukrašeni štandovi s raznovrsnim proizvodima i veliki entuzijazam učenika na najbolji način potvrđuju da ova djeca vole svoju školu i žele da sebi stvore bolje uslove školovanja ali i generacijama koje dolaze.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje