Početna aktuelnosti BKZ Preporod Živinice: Likovna kolonija u čast 80. rođendana domovine BiH

BKZ Preporod Živinice: Likovna kolonija u čast 80. rođendana domovine BiH

197
0
Podijeli

Bošnjačka zajednica kulture Preporod Gradsko društvo Živinice u povodu 80.rođendana BiH  upriličila je Likovnu koloniju, na kojoj su umjetnici iz cijele BiH stvarali mjetnička djela sa motivima Bosne.

Likovna kolonija koja je organizovana upravo na rođendan Domovine BiH  dodatno je obogatila proslavu, jer umjetnost ima moć povezivanja ljudi i izražavanja različlitosti na način  koji riječi često ne mogu opisati, kazao je predsjednik BZK Preporod Živinice Adis Šabanović.

Likovna kolonija je jedan od najznačajnijih kulturoloških događaja na području Živinica, a svake godine okuplja likovne umjetnike koji stvaraju slike u ambijentalnim prostorima.

Tako je bilo i ove godine, gdje je organizator BZK Preporod Živinice na umjetnički način dao svoj doprinos obilježavnju 25.novembra Dana državnosti BiH u Etno avliji Mačkovac.

Predsjednik BZK Preporod Živinice Adis Šabanović  ovom prilikom dodao  je,  da je cilj promicanje umjetničkog izraza kao sredstava za izražavanje zajedništva , raznolikosti i identiteta zemlje.

Likovnu  kolonije BZK Preporod Živinice povodom rođendana Domovini BiH,   otvorio je  gradonačelnik Živinica Began Muhić.

Gradonačelnik je iskazao svoje zadovoljstvo , što Živinice i  BZK Preporod  jednim ovakvim događajem obilježavaju Dan državnosti BiH.

Na ovogodišnjoj koloniji predstavilo se  10 umjetnika iz BiH, koji su slikali različite motive koji su vezani za Bosnu.

Pa su tako na ovoj Likovnoj koloniji nastala umjetnička djela stare bosanske kuće, zatim slika sa pitom i ćasom kupusa,  kao i mnoga druga djela.

Ovom prilikom predsjednik BZK Prepord Živinice Šabanović , kao znak zahvalnosti za podršku u radu Preporoda , uručio je zahvalnicu gradonačelniku Živinica, predstavniku zavičajnog muzeja  Etno avlija,  kao i našoj medijskoj kući.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje