Početna aktuelnosti Centar „Vrati mi osmijeh“ Živinice danas upriličio Godišnju zabavu za svoje štićenike...

Centar „Vrati mi osmijeh“ Živinice danas upriličio Godišnju zabavu za svoje štićenike i članove

592
0
Podijeli

Rukovodstvo Centra za djecu sa višestrukim smetnjama „Vrati mi osmijeh“ Živinice danas je upriličilo Godišnju zabavu i svečano obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Centar “Vrati mi osmijeh” ovo druženje planirao je za 3. decembar, ali je zbog mirnih protesta udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, a koja su se održala tog datuma ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, prolongirano za danas.

U okviru današnje Godišnje manifestacije upriličena je predstava za štićenike Centra, ketering za članove i goste, kao i podjela prigodnih paketića.

Iz Centra “Vrati mi osmijeh” Živinice poručuju da je njihova borba za prava osoba sa invaliditetom kontinuirana i da će i dalje ulagati napore da se djeci sa višestrukim smetnjama osiguraju što bolji uslovi za život i sve prinadležnosti koje ih sljeduju po svim konvencijama i pozitivnim zakonskim normama.

Centar vrati mi osmijeh Živinice čini sve da svojim štićenicima olakša svakodnevne poteškoće i da im život učini ugodnijim i sadržajnijim.

“Cilj Centra “Vrati mi osmijeh” Živinice je osnaživanje osoba sa invaliditetom kroz proces habilitacije i rehabilitacije, poticanje kreativnosti, promocije filozofije samostalnog života, ekonomske i socijalne uključenosti kroz inkluzivnu koheziju.” – istakla je predsjednica Aldijana Omić.

Svaka pomoć naše lokalne i šire zajednice, pravnih i fizičkih lica, dobro je došla i omogućuje rukovodstvu Centra da efikasnije sprovodi svoju humanu misiju.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje