Početna aktuelnosti Predavanje “Reci ovisnosti NE”

Predavanje “Reci ovisnosti NE”

352
0
Podijeli

Podizanje svijesti o novim ovisnostima među učenicima, roditeljima i nastavnicima, želi se mladima približiti i prezentirati tipovi ovisnosti i povećati svijest o tome što su sve ovisnosti i o čemu sve možemo biti ovisni.

Velika većina aktivnosti u početku izgledaju bezazleno, ali u konačnici mogu prerasti i u ovisnost te time izazvati ozbiljne probleme.

Zato je Udruženje Prva OŠ Živinice nakon što je održano predavanje za roditelje danas organiziralo predavanje na temu: „Reci ovisnosti NE“, za učenike starijih razreda.

Prezentaciju su održali predstanici CROP-sa iz Smoluće

Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivniom stupstancama osnovan je 2004.godine od 2013 godine suosnivać je Skupština TK, kroz Centar je tokom godina postojanja prošlo preko 500 korisnika.

Ranijih godina su u Centar dolazili ovisnisici iznad 30 godina staorsti, međutim posljednjih godina dolaze i dosta mlađe osobe kaže Kenan Rahmanović socijalni pedagog u CROP-su.

Učenici su imali priliku iz prve ruke da saznaju kakve sve posljedice sa sobom nosi konzumiranje psihoaktivnih supstanci, od osoba koje su to sve i same prošle.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje