Početna aktuelnosti Članovi OKI Živinice počeli sa pripremama za narednu sezonu

Članovi OKI Živinice počeli sa pripremama za narednu sezonu

379
0
Podijeli

Iako su u prošloj sezoni željeli izboriti promociju u Prvu ligu, članovi odbojkaškog kluba invalida Živinice nisu uspjeli ostvariti cilj postavljen u prethodnoj godini. Do posljednjeg kola bila je otvorena mogućnost da takmičenje u Drugoj ligi okončaju na drugom mjestu koje garantuje nastup naredne sezone u Prvoj ligi. Međutim, veliki je broj razloga koji su utjecali na naš klub da se na svakoj utakmici ne pojave u najboljem izdanju. Treće mjesto u protekloj sezoni nastojat će popraviti u novoj te doći do dugo očekivanog cilja.

Članovi odbojkaškog kluba invalida Živinice ne kriju zadovoljstvo što su građani Živinica prepoznali rad ovog malog kluba velikog srca. Mnogi im pomažu u radu, neki kroz novčanu podršku, a ostali na sebi svojstvene i njima moguće načine. Predstavnci odbojkaškog kluba invalida svojoj podršci žele se odužiti požrtvovanim nastupima i uspješnim rezultatima.

U narednoj takmičarskoj sezoni Druge lige Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci planirano je učešće sedam klubova. Dvije najbolje plasirane ekipe izborit će plasman u Prvu ligu Bosne i Hercegovine. Početak takmičenja očekuje se u oktobru iako je moguće prolongiranje utakmica zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja osoba kojima je dozvoljeno boraviti u zatvorenom prostoru. U sklopu priprema odbojkaški klub invalida Živinice odigrat će i niz prijateljskih susreta.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje