Početna aktuelnosti Dogovoreno zaustavljanje voza na pružnom prelazu Bašigovci!

Dogovoreno zaustavljanje voza na pružnom prelazu Bašigovci!

657
0
Podijeli

Građani Bašigovaca i drugih mjesnih zajednica koji gravitiraju na ovom području i koji svakodnevno prelaze preko pruge u Bašigovcima ove sedmice održali su mirne proteste tražeći od nadležnih insitucija da osiguraju ovaj pružni prelaz na kojem se dešavaju česte saobraćajne nesreće i sa smrtnim ishodima.

Na protestima je sa predstavnikom Željeznica FBiH dogovoreno da se u četvrtak održi sastanak sa generalnim direktorom Željeznica FBiH Enesom Džafićem i predstavnicima Ministarstva saobraćaja FBiH sa zahtjevom za preusmjerenje dijela sredstava, koja su osigurana za izmjenu i adaptaciju savremene signalizacije na pet pružnih prelaza u Tuzlanskom kantonu koji su već osigurani, na neosigurane pružne prelaze u Gradu Živnice.

Sastanak je održan jučer i dogovoreni su prvi koraci u zaštiti svih onih koji svakodnevno saobraćaju preko pruge u Bašigovcima, sastanku su pored gradonačelnika prisustvovali i predstavnici građana sa ovog područja.

Kao što je i dogovoreno danas u 10.00h prilikom prolaska voza na pružnom prelazu u Bašigovcima voz je usporavao i u potpunosti se zaustavio zatim je izašao uposlenik Željeznica i dao znak da prolazi voz, ovaj način zaštite ljudskih života na pružnom prelazu u Bašigovcima primjenjivat će se sve dok se adekvatno ne osigura spomenuti pružni prelaz.

S tim da još jednom treba naglasiti da će se voz zaustaviti ali to ne znači da prednost imaju vozila, prednost prolaska ima voz s tim da će voz biti uočljiviji i da će svi učesnici u saobraćaju imati dovoljno vrmena da ga uoče i zaustave se na vrijeme.

Merisa Mujčinović

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje