Početna aktuelnosti Edna Šunjić izabrana u Vijeće sportista Evropske specijalne olimpijade

Edna Šunjić izabrana u Vijeće sportista Evropske specijalne olimpijade

441
0
Podijeli

Veliko priznanje za Specijalnu olimpijadu Bosne i Hercegovine i osvajačicu dvije zlatne medalje sa Zimskih olimpijskih igara koje su održane u Austriji 2017. godine Ednu Šunjić koja je izabrana u Vijeće sportista Evropske specijalne olimpijade za period 2021-2023.

Edna Šunjić će zajedno sa Inge Maiberg – Estonija, Semen Bocharov- Rusija, Kiera Byland – Velika Britanija, Claire Adams – Irska i Adam Hammer – Mađarska raditi na sprovođenju Strategije Evropske specijalne olimpijade za period 2021-2023, koja u fokusu ima inkluzivne sportske aktivnosti.

Edna Šunjić je kao članica udruženja “Oaza” za koji se takmiči u alpskom skijanju, stonom tenisu i plivanju, ali i sa udruženjem” Down sindrom” iz Sarajeva, “Trećom gimnazijom” koju trenutno pohađa, te mladi lider Specijalne olimpijade BiH pod mentorstvom Sanje Tanović i prijateljice Aldine Husejinović zadnjih nekoliko godina svojim aktivnostima pokazala da je inkluzija moguća, te da su sport i sportske aktivnosti najlakši način za ostvarivanje inkluzije.

Kroz razne promotivne aktivnosti Edna Šunjić uz podršku svoje mame Sabine Šunjić učestvuje na raznim sportskim aktivnostima, forumima, seminarima i radionicama gdje govori o važnosti uključivanja u sport, obrazovanje, umjetnost i kulturu. Napominjemo, da je Edna Šunjić također, prošle godine učestvovala u kampanji za lokalne izbore za porukom “BITNA SAM” zagovarajući prava osoba sa invaliditetom. Slogan Specijalne olimpijade “O inkluziji se ne govori, inkluzija se živi” je sa Ednom Šunjić, ali i njenom porodicom, prijateljima i poznanicima pokazala da je INKLUZIJA zaživjela u Bosni i Hercegovini.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje