Početna aktuelnosti Epilog novogodišnjih praznika:Ljekari Hitne službe Doma zdravlja Živinice imali pune ruke...

Epilog novogodišnjih praznika:Ljekari Hitne službe Doma zdravlja Živinice imali pune ruke posla

184
0
Podijeli

Tokom novogodišnjih praznika na području općine Živinice, najviše posla imali su ljekari i medicinari JZU Dom zdravlja Živinice.

Za razliku od drugih koji su  vršili velike pripreme kako bi novogodišnju noć dočekali u restoranima sa voljenima, ili u kućnoj atmosferi sa prijateljima, a neki možda i na otvorenom uz muziku uživo, neki su ipak prošli bez priprema i u Novu godinu ušli  sa puno posla.

Jedni od njih su ljekari i medicinari , oni koje uvijek možete pozvati ako se povrijedite ili pretjerate sa pićem.

U razgovoru sa ljekarima i medicinarima Hitne službe Doma zdravlja Živinice saznajemo da im je 31.decembar ovaj kao i svi ostali bio običan  radni dan.

Kažu nam, osim što smo  kolegama poželje sve najbolje u predstojećoj godini, dan nam  se jedino po većim broj pregleda izdvaja od ostalih dana.

U novogodišnjim prazničnim danima , ljekari i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice imali su pune ruke , pregledali su nešto manje od 500 pacijenata , kazao nam je dr.Admir Horozić .

Kažu da je ovako povećan broj pregleda, bio za očekivati tokom praznika.

Obzirom da je danas prvi radni dan za mnoge institucije i preduzeća, te da su i ljekari u Timovima prodične medicina u svojim ordinacijama, već je i manje posla u Hitnoj Službi, zaključuje doktor Horozić.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje