Početna aktuelnosti Firma Gips work primjer uspješnog Start-up projekta

Firma Gips work primjer uspješnog Start-up projekta

2759
0
Podijeli

Da su Start-up projekti pomogli mladima da pokrenu biznis i ostanu u svojoj zemlji pokazuje primjer Rifeta Hodžića i Ibre Durak, koji su odlučili da posao u Njemačkoj zamjene istim poslom u svojoj domovini.

Rifet se iz Njemačke vratio prije tri godine dok je Ibro došao prije godinu dana.
Odlučili su se da zajednički pokrenu biznis putem projekta koji nudi grad Živinice.


Firma Gips Work Živinice postoji godinu dana na tržištu i kako kažu itekako su zadovoljni dosadašnjim rezultatima rada.
Rifet i Ibro vrlo odgovorno pristupaju radu i, tu su da ispune sve zamisli vlasnika objekta koji ih angažuje.
Gips Work je firma koja radi dekorativne  radove, uređenje enterijera, led rasvjete. I jedina su firma prijavljena u gradu Živinice za izvođenje gipsanih radova.
Njih dvojica jedni od rijetkih koji su odlučili nakon 10-tak godina rada u Njemačkoj vratiti se u svoju domovinu i iskustvo koje su stekli tamo primijeniti kod nas.


Poručuju mladima da prvo pokušaju u svojoj zemlji ostvariti zamisli i ideje, jer ako ne pokušaju neće ni znati hoće li uspjeti.
Isto tako ističu da očekuju podršku od lokalne vlasti kako bi širili biznis.
Rifet i Ibro svijetao su primjer da se u BiH može pokrenuti posao od kojeg se može živjeti, ali da bi se uspjelo potrebna je podrška lokalne sredine.

“Gips Work je jedna od 18 start-up firmi koje je Grad Zivinice podrzao kroz provedbu lokalne inicijative “DIASPORA Start-up MENTORING” u saradnji sa projektom Dijaspora za razvoj. Dijaspora za razvoj je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.”

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje