Početna aktuelnosti GO RVI upriličila prijem za svoje članice u povodu 8.marta Dana žena

GO RVI upriličila prijem za svoje članice u povodu 8.marta Dana žena

163
0
Podijeli

Najbolje kćeri BiH spremno su u ratnim godinama stale na branike domovine, iz ljubavi prema rodnoj grudi borile su se za slobodu koju mi danas imamo.

Bile su primjer mnogima jer su neustrašivo išle iz akcije u akciju i dale nemjerljiv doprinos u odbrani BiH.

Puno je Živiničanki koje su se na samom početku rata uključile u ARBiH, neke su izgubile živote a neke od njih i dijelove tijela.

Za članice Gradske organizacije ratnih vojnih invalida danas je upriličeno druženje na kojem je obilježen 8.mart Dan žena.

Gradska organizacija ratnih vojnih invalida Živinice uvijek je primjer drugim organizacijama, jer vrlo vodi računa o svim značajnim datumima ali i o svojim članicama, što je za svaku pohvalu. Još jednom su pokazali da žene RVI nisu zaboravljene.

Ovom prilikom uručeni su i skromni pokloni u znak sjećanja na lijepo druženje. Ovo je bio samo mali znak pažnje ženama koje su rame uz rame s muškarcima branile svoj kućni prag.

Svaka od njih zaslužuje da se o njima priča jer one su te koje su pokazale snagu žene u vremenima kada je najviše trebalo.

Damama su se obratili pored predsjednika GO RVI Kerima Trakića i predsjedavajući GV Nail Jusić, sekretar gradske uprave Suvad Butković te vijećnik Mevludin Salković. Svi oni su istakli da se ženama borcima treba iskazivati čast svaki dan jer one su to itekako zalužile.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje