Početna aktuelnosti Gradonačelnik Kamenjaković: “Situacija je dobra ali opasanost još nije prošla.”

Gradonačelnik Kamenjaković: “Situacija je dobra ali opasanost još nije prošla.”

149
0
Podijeli

Već dva mjeseca traje intenzivna borba Gradske uprave i građana Živinica protiv pandemije korona virusa.

Moglo bi se, po rezultatima koji su evidentni,  zaključiti da su i građanni i Uprava bili na visini zadatka i da je situacija sada veoma dobra al i da ta borba još uvijek nije ni blizu potpunog završetka.

Restriltivne mjere se popuštaju ali kolektivna zaštita će još dugo vremena zavisiti od pojedinačnog korištenja maski i držanju socijalne distance.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković sumirao je dosadašnje aktivnosti Gradske uprave i Kriznog štaba u sprječavanju širenja korona virusa u našoj lokalnoj zajednici i smatra, a to je potvrĐeno i u praksi i na terenu, da su se poduzimali pravovremeni i ispravni potezi kako bi se ova pošast zaustavila i kako nebi eskalirala na našem području.

Uspjeh je time veći kada se zna da je ovakva situacija potpuno nova za cijeli svijet pa i za nas na ovom nivou organizovanja života i rada.

Za sada borba za kolektivno zdravlje Živiničanki i Živiničana je dobijena i sada se treba fokusirati na revitalizaciju privrede u našem gradu.

Gradonačelnik smatra da iskustvo koje smo imali u proteklih dva mjeseca ali koje još uvijek skupljamo s obzirom da stanje prirodne i druge nesreće nije još ukinuto, treba da doprinese našem potpuno novom poimanju i percepciji života uopće kako bi nam budućnost bila sigurnija i prosperitetnija.

Na kraju, vrijedno je istaći, restriltivne mjere se pomalo ukidaju i stvara se prostor za normalizaciju života ali da opasnost još nije prošla i da najmanje što možemo jos uvijek činiti da bi zaštitili sebe i druge jeste da koristimo zaštitnu masku i da poštujemo socijalnu distancu dok se ovo vanredno stanje i formalno ne ukine.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje