Početna aktuelnosti Gradonačelnik Muhić potpisao ugovore vrijednosti oko 300 hiljada KM

Gradonačelnik Muhić potpisao ugovore vrijednosti oko 300 hiljada KM

132
0
Podijeli

Izgradnja Vodovoda Kovači I faza, zatim izgradnja dva potporna zida u Svojatu , te teren za basket i dječija igraonica u Zenunima , projekti su koje je danas potpisao ispred grada Živinice gradonačelnik Began Muhić i zastupnici  firmi , Se Sarajka, Termovent i JOJA Transport, koji su izabrani kako izvođači radova.

Investicijska  vrijednost projekata iznosi  preko 300 hiljada  KM.

Kako smo uspjeli saznati od prvog čovjeka grada , građani Kovača sa Vodovodom čija će izgradnja početi uskoro konačno bi trebali imati riješen problem vodosnabdijevanja.

U rješavanje istog problema krenuće se i u Đurđeviku Starom i u Đurđeviku Dom, kazao je  gradonačelnik .

Istakao je da je u budžetu za ovu godinu , za namjene rješavanja problema vodosnabdijevanja u pomenutim MZ-a, planirano 500 hiljada KM.

Gradonačelnik Muhić je naglasio da se mora usaglasiti i sistem upravljanja Vodovodom sa kojeg se snabdijeva stanovništvo Đurđevika, jer trenutno upravljanje i održavanje Vodovoda ne zadovoljava interese građana.

Pored navedenih projekata, do kraja godine na rekonstrukciju i izgradnju puteva na području ove lokalne zajednice trebalo bi biti uloženo oko milion i šeststotina hiljada KM.

Javni poziv za raspisivanje pomenutih projekata je u pripremi.

˝Mi ovih dana raspisujemo Javni poziv oko milion i šeststotina hiljada KM, za izgradnju putne infrastrukture. Nadama se da u proceduri javnih nabavki nećemo imati nekih nepredviđenih okolnosti, žalbi, ponovljenih postupaka, jer nam je želja da do kraja 2023.godine upotpunosti realizujemo i te infrastrukturne projekte˝, kazao je gradonačelnik Živinica Began Muhić.

Sa realizacijom ovih projekata , građani dobijaju ugodnije uslove za boravak na području cijelog grada.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje