Početna aktuelnosti Gradonačelnik Živinica posjetio živiničke streljačke klubove

Gradonačelnik Živinica posjetio živiničke streljačke klubove

217
0
Podijeli

Dva streljačka sportska Kluba koja djeluju i rade na području grada Živinice , danas je obišao Gradonačelnik Živinica.

Ovom prilikom predsjednik streljačkih Klubova upoznao je predstavnike gradske uprave o rezultatima rada ali i o budućim planovima.

Sportsko streljaštvo u Živinicama u posljednje vrijeme doživjelo je procvat.

Naime, Streljački sportski klub osoba sa invaliditetom i Streljački sportski klub Konjuh do sada su učestvovali na mnogobrojnim takmičenjiam, od kantonalnog do državnog i postizao najbolje rezultate.

Zlatne medalje su do sada  osvojali unutar države, a zahavljujući neophodnoj opremi koju su kupili uz podršku grada Živinice i federalnih i kantonalnih ministarstava , već su spremni i za evropska i svjetska takmičenja.

Standardne vazdušne puške, vazdušni pištolj, stalci za iste,cipele i odijela za strijelce, dio su nove opreme pomenutih Klubova.

Grad Živinice je streljačke sportske klubove podržao sa iznosom od 20 hiljada KM.

Prilikom današnje posjete gradonačelnik Samir Kamenjaković Živinica je iskazao svoje zadovoljstvo , što Živinice imaju ovakve mlade koji su odlični, sportisti ali i  ambasadori lokalne zajednice , te poručio da će i dalje  biti na raspolaganju ovakvim Klubovima.

Elmira Nukić članica  je Streljačkog Kluba Konjuh već dvije godine. Ističe , da će nova oprema koji su dobili itekako doprinijeti boljim rezultatima.

Više u Info bloku…

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje