Početna aktuelnosti Hadžijski fond Zusammen Wiena ponovo obradovao socijalno najugroženije građane u našoj zajednici

Hadžijski fond Zusammen Wiena ponovo obradovao socijalno najugroženije građane u našoj zajednici

479
0
Podijeli

Nebrojena su dobra djela koje je do sada učinio Hadžijski fond Zusammen iz Beča,na čelu sa hadžijom Ramom Dahićem,građanima naše zemlje koji su socijalno i zdravstveno najugroženiji.

Već tradiionalno,i ovog mjeseca Ramazana,hadžija Ramo i članovi Hadžijskog fonda,ne zaboravljaju najsiromašnije i najbolesnije i dijele svakovrsnu pomoć prikupljenu od donatora iz Austrije.

U akciji proteklog vikenda potpomognuto je 13 porodica iz naše zajednice na razne načine-kroz doniranje krava muzara,u vidu bogatih i sadržajnih prehrambeno-higijenskih paketa kao i u novcu prijeko potrebnom onima koji ga nemaju ni za lijekove.

Reporterska ekipa Televizije Živinice bila je svjedok humanitarnog rada Hadžijskog fonda i hadžije Rame,čovjeka altruiste i istinskog filantropa koji to svojim bespoštednim radom na terenu pokazuje godinama,iz dana u dan, i daje najbolji primjer kakvi svi treba da budemo prema svoji komšijama i sugrađanima koji su najugroženiji i čija egzistencija zavisi od naše humanosti.

Svjedočili smo suzama radosnicama,riječima zahvalnosti i dubokom ganutošću svih onih na čiji je prag došao hadžija Ramo sa svojim saradnicima.

Hadžija Ramo Dahić,na kraju obilaska najugroženijih građana i uručivanja vrijednih donacija,kazao nam je da će Hadžijski fond Zusammen Austrija i dalje pomogati socijalno i zdravstveno najugroženije građane Bosne i Hercegovine sve dok za to bude bilo potrebe, a kako reče,moli Svevišnjeg da pomogne da bude što manje siromašnih i onih kojima je potrebna tuđa njega i pomoć.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje