Početna aktuelnosti “Iftar na kućni prag” realizuje se i ove godine

“Iftar na kućni prag” realizuje se i ove godine

559
0
Podijeli

Aktivnost Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ pod nazivom „Iftar na kućni prag“ uspješno je realizovana i prethodnih godina uz brojna ograničenja koja su nastajala usljed pojave pandemije koronavirusa. I pored teških vremena aktivnost „Iftar na kućni prag“ nije prestajala te se nastavlja i ove godine pod nazivom „Iftar na kućni prag 2023.“.

Iftari su osigurani za postače u stanju socijalne potrebe, korisnike Narodne kuhinje „Imaret“, kao i postače na području Tuzlanskog kantona koji zbog starosti i činjenice da žive sami nisu u mogućnosti sami pripremati obroke. Muslimansko dobrotvorno društvo Regionalni odbor „Merhamet“ Tuzla i Narodna kuhinja „Imaret“ Tuzla, nastoje da obroci koje pripremaju budu maksimalno kvalitetni i potpuni sa predjelom, glavnim jelom, desertom, osvježenjem i voćem.

Iftare postačima na području našeg grada sada već tradicionalno dijeliti će Osnovni odbor „Merhamet“ Živinice. Na području našeg grada Osnovni odbor „Merhamet“ Živinice dnevno će dijeliti 200 iftara.

Pored aktivnosti pod nazivom „Iftar na kućni prag 2023.“ Osnovni odbor „Merhamet“ Živinice u saradnji sa Regionalnim odborom Tuzla realizovat će još nekoliko akcija u toku mjeseca Ramazana. Organizovati će dva iftara u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Živinice i udruženjem „Izvor Selsebil“ Živinice, te će vršiti podjelu paketa osobama u stanju socijalne pomoći.

Regionalni odbor „Merhamet“ Tuzla i Osnovni odbor „Merhamet“ Živinice svim građanima grada Živinice, Tuzlanske regije, Bosancima i Hercegovcima u državi i dijaspori nude mogućnost da u ovom mjesecu iskažu svoju solidarnost i iskoriste mogućnost pružanja dobročinstva kada se ono najviše preporučuje, te da svojim prilozima pomognu akciju „Iftar na kućni prag 2023.“

O načinu pomoći i mogućnostima realizacije podrške detaljnije informacije mogu se pronaći na zvaničnim facebook stranicama OO „Merhamet“ Živinice i RO „Merhamet“ Tuzla.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje