Početna aktuelnosti Inspekcijska služba Grada Živinice konstantno na terenu

Inspekcijska služba Grada Živinice konstantno na terenu

149
0
Podijeli

Inspekcijska služba Grada Živinice konstantno je na terenu i izdaje riješenja osobama koje su u samoizolaciji, te sa službenicima PS Živinice provjerava koliko se građani pridržavaju samoizolacije.

Riješenja se izdaju osobama koje su u Grad Živinice došli iz drugih država prije nego je naređeno da riješenja izdaju granični inspektori.

Do današnjeg dana izdato je oko 700 riješenjai taj broj se povećava iz dana u dan.

Glavni inspektor i šef Odsjeka za inspekcijske poslove Mevludin Dedić kaže da se građani u velikom  procentu pridržavaju mjera samoizolacije, jedan posto koji to ne čine bit  će propisno kažnjeni i krivično gonjeni.

Ono što ističe jeste dobra saradnja s građanima koji konstantno zovu i prijavljuju one koji sami neće da se jave a za koje imaju saznanja da su boravili u drugim zemljama zahvaćenim koronavirusom. vrše se i prijave poskupljenja cijena, po kojim inspektori izlaze na teren i kako kaže dedić najveći porast cijena bilježe na voću.

Ukoliko imate neka saznanja o poskupljenu proizvoda i za to imate dokaz(fiskalni račun). Prijavu možete izvršiti na broj telefona 062 937 388, telefon je u funkciji 24h, i na isti broj možete prijaviti nesavjesne građane koji su nedavno boravili u drugim zemljama a nisu se prijavili.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje