Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 08.09.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 08.09.2023. godine

329
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon što ju je kao biciklistu udarilo putničko motorno vozilo na regionalnom putu R-469, u naselju Priluk.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa, koja se dogodila u Vrnojevićima, gdje je izvršena provala u porodičnu kuću.

Evidentirano je i 18 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Iz Policijske stanice Živinice apeluju na sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače putničkih i teretnih motornih vozila da u narednom periodu zbog početka nove školske godine budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 127 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali osam terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače mole da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise. Držize odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve.

Vozače teretnih vozila napominju da kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na ulazu u Kladanj (iz smjera Olova), te na dionici puta Semizovac – Olovo.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje