Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 09.05.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 09.05.2023. godine

277
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R455-A u naselju Barice gdje je vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine sletio sa kolovoza.

Biciklisti i još jednoj osobi ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon što je vozač putničkog motornog vozila udario biciklistu na raskrsnici Bosanske ulice sa magistralnim putem M17.1.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa koja se dogodila u ulici Alije Izetbegovića gdje je izvršena provala u pekaru.

Evidentirano je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 146 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali pet terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, uz magistralni put.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje