Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 10.04.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 10.04.2023. godine

337
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila na regionalnom putu R-455A, u naselju Šerići.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 174 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da je kolovoz mokar i mjestimično klizav. Posebno skreću pažnju na dionice preko planinskih prevoja. Ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz. Vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, uz magistralni put.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu Semizovac – Olovo, na dionici Čevljanovići-Nišići.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Jablanica – Mostar te na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje