Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 10.10.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 10.10.2023. godine

197
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u ulici Zlatnih ljiljana i u naselju Đurđevik.

Zabilježena su i dva krivična djela, a radi se o krivičnim djelima teška krađa, koje su se dogodile u Dubravama Donjim i u Suhoj.

Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u ulici Alije Izetbegovića.

Evidentirano je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 112 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Jučer u 18:45 sati zaprimili su dojavu o požaru na objektu u vlasništvu Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice. Požar se sa objekta proširio na nisko rastinje i šumu. Po izlasku na teren pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice požar su lokalizovali, a potom i u potpunosti ugasili.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest beba,  četiri djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici puta Modriča – Gradačac.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje