Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 16.05.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 16.05.2023. godine

302
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na lokalnom putu u Dubravama Donjim, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Trećoj ulici, a u kojoj su učestvovala dva teretna motorna vozila.

Evidentirano je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 124 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali jedan terenski izlazak.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona i klizišta, karakterišu ovoga dana saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, uz magistralni put.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar, Semizovac-Olovo te Bihać-Kamenica.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje