Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 16.10.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 16.10.2023. godine

353
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Dubravskoj ulici gdje je vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad istim te udario u zaštitnu ogradu u vlasništvu Javnog preduzeća „Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine“.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Prvoj ulici. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 157 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su četiri bebe, dva dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje