Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 18.11.2021. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 18.11.2021. godine

287
0
Podijeli

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice imal su jednu intervenciju u naselju Toplice gdje gorjelo smeće i nisko rastinje. Brzom intervencijom vatrogasne službe našeg grada požar je lokalizovan te ugašen.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 90 zdravstvenih usluga građanima te su imali sedam terenskih izlazaka.

Iz percepcije službenika Policijske uprave grada Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, tri djevojčice i pet dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle je rođen jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice danas u periodu od 08:00 do 15:00 u naselju Sjever izvode se radovi na otklanjanju kvara na potisnom cjevovodu od Crpne stanice Spreča do rezervoara „Meštrići“.

Zbog izvođenja radova došlo je do prekida vodosnabdijevanja na području grada Živinice i prigradskih naselja.

Uspostava vodosnabdijavanja u našem gradu očekuje se u popodnevnim ili večernjim satima kazali su nam danas iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima, te ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Iz Bihamka upozoravaju na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetuju oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj je potpuno obustavljen do subote (20.11.) do 06 sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok sva vozila iz smjera Tuzle saobraćaju preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje