Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.06.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.06.2023. godine

455
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli za četiri osobe konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na lokalnom putu Dubrave – Pasci. U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su putničko i teretno motorno vozilo.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u naselju Šerići gdje je vozač sa putničkim motornim vozilom sletio sa kolovoza i udario u skladište građevinskog materijala.

U sudaru putničkog i nepoznatog motornog vozila na parking prostoru tržnog centra u Živinicama, nije bilo povrijeđenih osoba.

Evidentirane su i četiri prijave građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 164 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali šest terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju da vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na putevima u Bosni i Hercegovini. Ipak apeluju na vozače da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Ako putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putu: Šićki Brod-Lukavac.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje