Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.12.2022. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.12.2022. godine

426
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela provala u porodičnu kuću. Oba slučaja zabilježena su u Dubravskoj ulici.

Evidentirane su i dvije saobraćajne nezgode. Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Na platou benzinske pumpe Hifa u Prvoj ulici teretno motorno vozilo udarilo je u stub benzinske pumpe. U ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 124 zdravstvene usluge građanima dok su medicinari i ljekari tri puta izlazili na teren.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice  u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”

Vodosnabdijevanje na području grada Živinice je uredno informacija je iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama zrak na području našeg grada jutros u 8:00 sati bio je nezdrav za osjetljive grupe građana.

BIHAMK:

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. U višim planinskim predjelima upozoravaju na moguću poledicu zbog niskih temperatura. Apeluju na vozače da voze oprezno, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u naselju Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje